Direktlänk till inlägg 23 januari 2010

Sammhällets bemötande av familjer med barn med funktionsnedsättning.

Av Katarina - 23 januari 2010 19:00

Efter att sett på programet "Vården är CP" blir jag mycket arg. Det ska inte bero på föräldrarnas inkomst eller ork om barn med funktionsnedsättning ska få den hjälp de behöver för att få ett drägligt liv. Alla ska få den hjälp de behöver.


Jag förundras över hur en del orkar kämpa till synes utan att någon hör dem. Samhället behandlar dem som mindre vetande ibland. Nu har varje familj olika grad av svårigheter, men det spelar ingen roll för det är jobbigt nog i den enskilda familjen. Det är även föräldrarna och barnen som vet bäst vad som behövs. Själv känner jag att jag har fått mycket bra stöd från de instanser som jag vänt mig till nu med min yngsta dotter. Tyvärr var det inte så med min älsta dotter.


Det som har varit lättare nu är väl att jag har haft lite mer kunskap om vad som krävts, tyvärr finns det väl saker även nu som borde bli bättre. Informationen till allmänheten om hur det är att leva med en funktionsnetsättning och att det är olika för alla även med samma sorts funktionsnedsättning.


Vi som föräldrar som lever mitt uppi detta vet hur svårt det är när människor vi möter inte kan acceptera våra barns svårigheter. Några i vår omgivning har slutat umgås med oss p.g.a hur barnen agerar i olika situationer som de inte riktigt kan hantera p.g.a sitt funktionsnedsättning.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katarina - 9 februari 2010 17:31

Livet börjar se ljusare ut för mig nu. Jag har träffat en underbar man som ger mig så mycket stöd i vardagen och den kärlek som jag behöver. Jag älskar honom mer och mer för varje dag.   Nya trevliga vänner har jag även mött. Jag har fått en ny bosta...

Av Katarina - 24 januari 2010 22:04

);" href="http://www.facebook.com/profile.php?id=733516530&ref=mf">Katarina Lena Westlund Välviljans apartheid heter ett program i radions P1. Det sänds i repris må 25/1 kl 10.30 samt natten mot ti kl 00.30. En skrämmande skildring av hur männ...

Av Katarina - 24 januari 2010 10:13

När man kommer till en punkt i livet som man tidigare inte kunnat tänka sig, men som nu är ett faktum, känns det mycket jobbigt.  Det ska ändå bli skönt att äntligen få det gjort. När allt är över kommer det att kännas mycket lättare igen.   Deln...

Av Katarina - 22 januari 2010 09:11

Om någon skulle sagt till mig i september att mitt liv skulle se ut som den gör idag skulle jag inte trott på det.      Mitt liv har åkt bergodalbana med tvära kast.  Det har varit flera djupa dalar som jag nu är på väg ifrån. Just nu har jag i ställ...

Av Katarina - 15 augusti 2009 15:36

Det bara kryllar av ungar i denna familj, denna gång en svart och brun tik på 7 månader. Vi har blivit fodervärd åt en "Råtta". Näääääää inte en sån där liten pipig råtta, utan en stor rottweilern. Vill man inte ha främmande så fixar men detta. Grann...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ WolfGirl19 med Blogkeen
Följ WolfGirl19 med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se